HØSTEN FOR 2024
Ja, dette er meget godt hø og nu også økologisk!. 🙂
Hø til kaniner og gnavere er ikke kun almindelig hø, men skal også indeholde mange vigtige næringsstoffer. Denne erklæring støttes af videnskabelige data. Dette er grunden til, hvorfor dette hø er analyseret og resultaterne er tilgængelige for vores kunder.
Høet er grønt og har en aromatisk intens lugt. Den er fri for skimmel. De tørrede planter er meget skånsomt opbevaret og har således en højere andel af blade sammenlignet med normalt hø. Dette betyder at høet kun er lidt bearbejdet og transporteret.
Græs er dominerende, og planternes stilk er ikke i overtal, hvilket indikerer en tidlig “cut-time”. Hubertushøet vokser i nærheden af Salzburger Salzkammergut på Alperne.
Hubertus Hø er fra høsten 2024 nu officielt certificeret som økologisk.
Link til certifikatet: https://webgate.ec.europa.eu/tracesnt/directory/publication/organic-operator/digitally-signed/AT-BIO-401.040-0014448.2024.001.pdf
Det er sammensætningen af råfiber der giver kaniner og gnavere en god fordøjelse. Hø er et naturprodukt, og derfor er værdierne udsat for naturlige udsving. Hubertus-Hø er KUN produceret af de “eviggrønne enge”. Udsvingene er derfor små.
Sammensætningen af plantefibre sikrer et godt hø og forhindrer fordøjelsesforstyrrelser.
Hubertushø indeholder mange værdifulde vitaminer og mineraler. Høet ligger i bunden med 39g/kg TS, hvilket sikrer en god anvendelighed af cellevægskomponenterne hemicellulose (til energiproduktion) og dels cellulose af tarmbakterierne.
Den naturlige struktur af fibrene tilvejebringer den nødvendige tyggeproces og tjener således slid på tænderne
Silikaterne, der er indeholdt i høet, sikrer den nødvendige tandslibning.
Indholdet af fordøjelig energi svarer til anbefalingerne for kaniner og gnavere.
Den fordøjelige energi af høet afspejler sammensætningen af kulhydrater. Dette viser også den meget gode kvalitet.
Vitamin D: Optimal udnyttelse af mineraler til tand og knoglestyrke – stabilt immunsystem D-vitamin spiller en meget vigtig rolle med calcium. Disse mineraler er nødvendige for styrke af tænder og knogler.
ß-caroten er forløberen for vitamin A. Nu tilsættes vitamin A i meget høje mængder til kommercielt tilgængelige tørfoder. Naturligt β-caroten kan ikke overdoseres, da overskydende caroten lagres med huden og bortskaffes gradvist med urinen. Dette vitamin er nødvendigt for at opbygge, beskytte og regenerere hud og slimhinde. Det øger modstanden mod infektioner, øger dannelsen af antistoffer og er involveret i metabolisme af kulhydrater, proteiner og fedtstoffer.
E-vitamin er en naturlig antioxidant. Det forhindrer dannelsen af frie radikaler og dermed sygdomme og har indflydelse på proteinsyntese. Det har en antitoksisk virkning i cellemetabolismen, forhindrer levernekrose og muskeldegeneration, regulerer hormonmetabolismen, opretholder membranernes stabilitet, især hjerte- og skeletmusklerne og stimulerer antistofdannelse (bedre resistens mod sygdom, immunsystem).